I elva månader

..och snart 1 år, har jag fått lära känna den mest starka kärleken som finns. Om 2 veckor fyller han år, även om man typ har firat både dagar, veckor och månader så kommer nu den första, riktiga födelsedagen... känns bra, galet och helt fantastiskt men skrämmande.
Hallå, 1 år liksom. Det var ju inte alls länge sen han bara låg i min famn och gosade in sig, gjorde okontrollerade grimaser och hade en alldeles för stor blöja.. lillplutten. :love:

Så snart blir det kalas.

Vi sitter i soffan, äter, gäspar, myser.. och ja, den här dagen har väl inte varit så spännande. Sen har jag psykologiprov på onsdag (tror jag), känns sådär kul att inte ha någon aning. Jag kommer ju annars ha 1 vecka extra på mig.. så jag pluggar.

Så är det ju den här kända måndagen vi sitter inne på.

God kväll!

Orutinerat..

Jag hade förberett kaffet igår kväll, så att jag i morgonsnurret bara behövde trycka på en knapp. Och det gjorde jag.
Vi gick upp, tröck på knappen, la oss i soffan och mös och längtade efter morgonens kopp. Allt var som vanligt, förutom att jag hade tänkt lite längre om det här med kaffet.
När det började dofta som ljuvligast slängde jag en blick på klockan, fastnade där ett tag och fattade inte att klockan BARA var 03.17. Herreminskapare.

Så det blev ingen ljuvlig kopp morgon-kaffe utan ansträgning för mig, jag fick ju börja om från början med filter och pulver ialla fall, lite senare bara! 
Surt sa räven...


Känslostormar

Tror ni det har blivit mycket gjort nu idag när jag har varit ensam?
Nej det var precis så att ingenting blev gjort.

Men det var så skönt att bara vara.. så jag sket i allt.
Fullkomligt.

Det finns väl ingen som kan tro att jag skulle kunna bära ut alla möbler från sovrummet för att kunna snurra och vända den jättetunga sängstommen med innehåll, alldeles ensam?
Jag skulle nog klara det när jag tänker efter, fast när jag låg där i badet kändes det omöjligt.

Nu sitter jag och äter, jag var så sugen på salt och eftersom jag redan ätit upp alla chipsen så blev det en konstig och inte så jättegod blandning med macaroner och olika kryddor, ska jag erkänna. Nästan så att jag lämnar tallriken sådär.

Det viktigaste jag skulle göra idag var ju att sortera kläder, men jag kom på att det faktiskt redan är gjort. Jag har en låda med kläder som jag aldrig använder. Bra!

Nu har magen känslostormar..

Kärlek till er.. god natt!


Analytiker kanske?

Även om jag bara är 24 år, så har jag kommit på ungefär 40 olika saker jag vill göra i arbetslivet. Jag har velat bli konstnär, frisör, make-upartist, prinsessa, psykolog, dagisfröken/barnskötare- och det blev jag, en chokladsmakare, kock, vetrinär, målare, designer..och ja, listan är inte bara lång utan också bred.

Men nu pluggar jag ju till undersköterska, för jag känner att det är det absolut mest likt allt det jag vill göra. Jag vill rå om människor, se förbättringar och få dom att må bra/bättre.
Men jag tror att jag vill göra mer än så ialla fall, jag ska gå mer in i det hela och specialisera mig på bl.a beteendevetenskap.
Inte bli psykolog eller psykiatriker...eller kanske.
Haha, det här kommer att bli skoj!

Om 30 år kanske jag sitter här och är professor i biomedicin men funderar på att bli massös istället.


Samling av kläder och annat..

Joonas har en bra grej på gång.

Så idag ska jag rensa kläder ordentligt, och göra det på riktigt för jag har faktiskt varit lite av en expert att inte vilja göra mig av med något, jag kanske kan ha den sen. Onödigt tänkande.

Läs hans blogg och häng med och lasta på insamlingen, alla har vi säkert något att skänka bort till behövande.
Det kostar ju inget..

Tänk om..


Jag hade egentligen tänkt slå till med ett "dåligt bloggande idag"-inlägg. Men jag kände att det kanske inte skulle spela så stor roll, det har ni ju redan förstått. Att jag bara legat lite på lä idag och säkert har åkt till Bahamas och sitter och glassar på en kall drink i den varma solen, är lite lagom solbränd och varvar med skuggan och ett glas vatten.

Men så är det tyvärr inte.

Jag sitter här i soffan med frusna tår, med snö utanför fönstret, lyckligtvis 0-gradigt och solen är iaf aktiv på dagen. Men jag är fortfarande blek..

Men å andra sidan har jag en förjäkla het sambo, underbaraste sonen och är därmed väldigt lyckligt lottad..
Och det värmer ju!





Inga ursäkter

Hur vore det med en sann komiker i BigBrother-huset, Johan Ulvesson. Eller Robert Gustavsson. 
Ulvesson vill ju tillomed vara med, det sa han ju nyss i tv.

Varför får han inte vara det?

Jag sitter och vrålpluggar psykologi, i love it. Småglor på BigBrother samtidigt.... Ett gäng råttor i ett socialt experiment.



Till sista slicken..

Jag har kommit till en punkt i min måltid då jag undrar om dom just glömt bort att ha sås i min kebabrulle. Men som alltid börjar det tillslut sippra ut från botten. Smaskens..

Nu blir det verkligen en slappis kväll, framför tv´n, med min stora älskling, lite chips, med min härliga dator varvat med lite studier.. och någon öppen bok.

Lillskrutt ligger och sover, blev tidig nattning för honom idag. Sjuklingen :(

Nämen, se där.



Nu äntligen har min pluggkompis kommit. Perfekt!


Om egentligen bara lite gnäll..

Nä, inget paket.
Men jag har ingen lust att få hem det heller, det blir bara jobbigt, det är svinkallt ute och den kommer säkert gå sönder just när jag ramlar på någon isfläck.
Så imorgon när det är lite mera tur i luften kanske jag får ett sms om att jag är välkommen ner till kiosken för att tömma lite i deras paketlager. Eller så kan man hoppas att min taktik i detta fall funkar, det brukar bli soligt när man hoppas på regn och vice versa.


Mannen är hemma idag, rena rama lyxen.. natten var ganska varm och inte så rolig.
Stackars lillnuff.
Tacka alvedon..just nu ligger han här brevid mig och snarkar som sjutton. Yrvädret :love: !!




Det vore lite trist annars..

Kan det vara så att min mini-pc kommer imorgon?
Jag tror att den gör det, jag skulle bli så hemskt glad om den gjorde det.

Eftersom mannen måste ha med sig legitimationen så blev jag lite besviken, inte orkar jag vänta en hel dag till bara för att få ut min data när den äntligen kommer. Tur att han har ett pass som jag tänker ta med mig och hämta ut den med. Snällt av mig :)

Nä nu ska vi se om det händer nåt roligt inne i BB-huset!

För övrigt så kom jag på att jag egentligen vet att kroppen bara tar upp det den behöver, och gör sig av med överskottet...men vissa ämnen är farligt att få i överflöd.
Men jag hittar inget vettigt om huruvida kroppen anpassar sig eller inte. Men det gör den ju nästan med allt så det går ju att fundera på.

Sov gott..

En undran..

Om man äter ett livsmedel som är jätterikt på ett visst näringsämne... får kroppen då automatiskt lite extra sug efter det ämnet då, när man sen övergår till normalmängd? Så att man liksom får lite brist..

Lite korkat kanske.
Men jag bara undrar.. är det som med hudkräm eller cerat, att huden tillslut blir torr för att den är van vid att få en extra hjälp.
Kroppen kan ju få abstinens av allt möjligt, så även av vitaminer kan man då tro.

Man har ju blivit totalt påkörd!

En mer ingående och detaljerad undersökning står på prov i mina studier i kväll..

Pappersfrukost


Vi har nyss städat undan lite toapapper som hade fått följa med från toarullen till golvet och ut i hallen, in i munnen och ner på golvet. Gott?

-Usch, om du frågar lillkillen! 

Jag själv är faktiskt vrålhungrig, men jag funderar på en smörgås..

Alltså, då vill man ju komma in sist..i BigBrother-huset

Att komma sist in i huset måste ju vara det mest omtyckta, mest för att alla andra redan är där och man är efterlängtad så att festen kan börja, men också för att minska risken för att de andras namn blir uttjatade på alldeles för kort tid. När man egentligen inte ens lärt sig vem som är vem.

Jag hade iaf velat komma in sist även om mitt namn är fint.
Men jag kommer nog vilja hoppa över första programmet på nästa säsong!

Men nu tror jag att det är dags att krypa ner under täcken i den uppvärmda sängen, det är ett stort plus att ha en het man. Det kan jag säga.

Men när han försvinner vid 6-snåret så hinner jag bara dra till mig hans varma täcke innan sötnosen från spjälsängen vill komma upp och avge värme 1 timme innan magen vill ha frukost.. :love: Det är en god morgon.

God natt..


Stolt vinnare av urgullig belysning


Här har vi lampan..






Va den inte jättefin?


Va f..

BigBrother.. hur kunde jag glömma?

Så ocoolt av mig!

Lite kaffe på det?

Vad är det för fel med att vara lite trött och seg ibland?
Får man inte lov att vara det för att kunna roa sig lite såhär på söndagskvällen när mannen jobbar och barnet har somnat efter en helbusig dag?

På sådana där spelsidor har dom iaf inte räknat med att trötta människor också vill vara med. Eller har dom det, och lagt det under en speciell kategori?

Jag kan iaf inte hitta något spel som kan acceptera mig för den jag är ikväll..


Det blev inte bara gratissaker från mässan alltså..

Blev kontaktad av någon jag trodde var en skojare när det stod "Grattis, du har vunnit.."
Hur många sådana mail klickas inte vidare till skräpposten varje dag?

Men sant var det. Jag hade vunnit på en av tävlingarna (hitills) där man skulle gissa antalet delar i en lampa i taket på Kistamässan.

En ascool anemonlampa vann jag, bild kommer när mannen är hemma igen. Han fick agera budman när han ändå skulle jobba.

Vem är den skyldige..

Igår började min hals att strula, idag är det hosta på lite lätt nivå. Men det är en såndär seg hosta, med segt slem som är sådär jobbig..

Jag kan inte komma på vem den skyldige skulle vara, kanske är det jag själv. Mitt fel. Som har gått ut med en jacka som inte gick att stänga för tillfället i 20 minusgrader.

God morgon.

För sjutton gubbar..

Melodifestivalen på tv, gott att äta och psykologiboken i största hugg.
Här ska pluggas.

Vi har haft besök från Söderhamn idag, trevligt var det.. vi ses ju tyvärr inte så ofta :(
Vovven och lill-tin var som vanligt nyfikna på varandra men hunden ville mest pussas och kramas och det fick han inte riktigt..dom stannade bara en kortis.
Hoppas vi ses snart igen.

Jag har även beställt hem min lilla mini-pc. Ska bli skönt att kunna plugga lite varstans och inte behöva sitta här med ryggen vänd mot mannen i soffan.

Ha en trevlig lördagskväll..


Jajuste

Jo, vi har ju redan kommit på att hela människokroppen måste ändras helt på alla sätt om man ska ha 4 ben rent biologiskt.
Det går ju inte liksom heller att para ihop oss människor med en hund eller häst. Då skulle vi dö ut.

Men evolutionen fungerar väl.
Så om 200 år kanske? Vid det laget kan man väl redan hoppa 40 meter utan en studsmatta, men det är ju inte just det jag är ute efter.

4 armar och jag är nöjd, utan teknik.
Tänk så glad en mamma skulle bli då...

Det sprids rykten..

om att det är fredag.
Alltså början på helgen?
Det sistnämnda är sådant som sitter i ryggmärgen, jag liksom bara vet att lördag kommer efter fredag, och efter söndag kommer måndag.

Men jag måste säga att tidsuppfattningen är lite skruvad, det blir så när man pluggar med barn hemma på distans och har en sambo som jobbar jämt å ständigt (och så även på helgen)...och när varje dag känns som lördag och hela småbarns-livet är en fest. 
Alltså full rulle hela tiden... och det vet väl alla att man blir trött och lite mojsig i huvudet av.

Så det här måste ju vara helt ok.

Äntligen hemma..

När man är i lagom tid (vilket är precis när dom nästan öppnar) så blir det oftast bra, iaf idag på Äntligen hemmamässan.

Vi tävlade lite, målade en liten kruka, spanade på Lulu´s inredning och smygtittade på dom (gänget från programmet) lite sådär som när man ser en "kändis" men man inte tycker att dom är så kända som dom själva tycker och att det är onödigt om dom märker det.
Fast duktiga- Det är dom.

Det var en hel del snygga saker iaf. Det var ju sakerna jag kom dit för, och för att bli lite till mig över alla gratissaker vi fick med oss hem.

Och jag tycker jag samlar på mig..

Snedtittar på Extrema samlare, och jag tycker så synd om dom.
Separationsångest grande.

Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur jag själv skulle känna mig om jag blev så rensad. Det är ju inte så att dom gillar att samla på sig skit..

Det måste vara hemskt.

Jag har själv sparat på mig några småsaker som jag anser är helt onödigt att spara på, men jag kastar dom inte därför att dom betyder något.
Men födelsedagskort och sånt kan man ju iaf ha kvar någon månad... och sen kasta. Det blir ju så himla många annars.
Liksom godispapper från godis vi åt i början när vi träffades.

Men tänk då att en hel bakgård och/eller ett fyllt hus av prylar där varje sak (oavsett hel eller trasig) har en sån stor historia att det blir jobbigt att ens städa undan det.

Men så är det väl, även en ful sten har sin fina historia.
Allt har sin betydelse och alla har sina värderingar..

Men trasiga saker, det kastar man.

Snyggt namn får suktas

Att fira min namnsdag.
Inget jag sysslar med egentligen.
Men om man har en sånhär glass i frysen kan man ju göra det.
Vadå, jag har ju namnsdag!



Det är som så att jag inte är nåt vidare på att leva sunt, inte alls. Beroende på vad sunt betyder för mig. Och det betyder ju bara att jag skulle börja träna och äta lite bättre, och det gör jag ju- den här innehåller ju exempelvis jordgubbar. Mycket bra.

Fast å andra sidan så rör jag på mig väldans flitigt. Det är ju sunt!


Hur synd får man tycka om sig själv?

Och är det fult?
I sånt fall är jag ful idag, lite över ful tillomed.


Lite senare:
Mannen kom hem tidigt och jag blev plötsligt snygg igen.

Trygg i min soffa..



Det här är vad jag har ätit, nu. Jag hade tänkt lägga mig i soffan och bara sjunka in i nån djup matkoma.
För det är jag loréal. Efter den här dagen..


Hur kunde jag tveka..

Finns det ens några ankor då?, säger Linas pojkvänn.

Fundersamma knatar vi till sjön, genom snö och halka och hoppades att det inte var förgäves.
Ja fanns det några ankor?
Ja.

Och någon som hoppade av glädje, det var just jag. Barnen brydde sig knappt. Okul om det bara hade varit för deras skull som vi gick dit.
Ankor i alla dess färger, former och storlek fanns. I massor. Observera: massor!

Fram med brödpåsarna.
Smulor efter smulor.
Plötsligt hade vi dom alla runt oss.
Inte så farligt...tills dom större gässen började attackera oss, en efter en. Jag slängde lite större bitar och lite större och slängde tillslut hela brödskivor, men det kom bara fler och fler efter mig... jag sprang, och dom efter.

I vagnen satt en rädd pojke och tyckte det var otäckt (det hade jag också tyckt om jag satt i en vagn och den som körde sprang av skräck och såg säkert närmast läskig ut).

Lina slängde hela limpan.
Och blev trots det jagad av en hungrig stor fågel, och bara skrattade.
Medans jag var uppe, låååångt bort, för att skydda oss...så såg man tillslut att fåglarna, som sprungit efter oss en bra bit, lyckligtvis valde en annan väg..

Jag har aldrig känt mig så hotad av fåglar som idag.




-








Tror ni fåglarna är hungriga?

Jag har varit och skrivit prov i Människan socialt och kulturellt, men alla ämnen måste man ju ta sig igenom och alla kan inte vara roliga.
Farmor lekte med lillbus så länge.. vilken tur man har.

Tror ni ankorna är sugna på lite bröd? Vi ska åka och titta efter..



Tamejtusan

Imorse när jag vaknade letade jag ivrigt efter en liten laptop som troligtvis kunde ha kommit idag. Men jag kunde inte hitta den. Inte någonstans.
Jag förstår om ni inte vill kasta ner den/dom i brevlådan och det finns ju en risk att grannarna snappar åt sig den om man ställer den utanför dörren. Men dörrklockan fungerar och jag sitter säkert vid brevlådan och tjuvkikar redan när jag hör hissen...så ring på för all del.

___________________________________________________________________________________

Lina, Annica+barn har varit här. Vi kikade lite i centrum efter...en laptop. Men 3-kiosken lurade mig i en fälla, jag vet inte om jag ska gå på den. Visst, jag skulle få min dator, skulle ringa gratis till alla med en telefon som även ingick i paketet (och abonnemanget)...men hur många skulle ringa mig, inte alla va?

När jag i grund och botten bara var ute efter en mini-pc.
Ska jag ha en mobil då också?

Jag har ju kontantkort, det kostar mig knappt 50 kronor i månaden (i snålaste fall).. Det tyckte dom var konstigt...Men väljer man 3 så..ja då får man som sagt en ny telefon också. Men är det värt det, är ju frågan.





Några timmar få..

Även fast vi nattade barn senare igår, typ 21.00. Så sov han ändå till 07.00.
Men jag tror vi alla fått våran skönhetssömn iaf.

Alltså, jag älskar Fåret Shaun... hur härlig är inte han då?
Barntv på morgonen är urmysig. Synd bara att dom aldrig verkar sova som alla andra.

Men beslutsångest då?

En Ipad eller mini-laptop.. inte så svårt att välja kan man tänka.
Men jo.

Har precis kommit hem från Kista där vi knatat runt, och knatat runt...och det är inte alltid lätt i det centrumet vill jag lova.
Jag handlade ingenting annat än lite saft och snus,
det var mest Annica som lassade hem 2 par skor och lite kläder till hennes busunge.
Vi åt mat på Max och nöjde oss glatt.

När vi kom hem efter en ganska så smidig tågresa fanns det mer mat på bordet och lite överraskningar :love:..

Nä nu vill jag mysa lite innan det är dags att plötsligt vakna igen...
Natti natt..

Den som har lust..

Jag är så sugen på en mini-laptop...eller kanske en Ipad.

Eftersom dom inte är så jättebilliga, så räcker det med en.
Så säg till innan ni skickar den, annars kanske jag får alldeles för många..


En liten och bekväm..men som fingrarna fortfarande kan behärska.


Våran dag idag..


Ha en mysig dag alla hjärtan..När min älskling kommer hem ska vi mysa och fira vår 2-årsdag..



Nu dricks det kaffe och busar med liten kille som vill ha all min uppmärksamhet..hejhej!

Det får ju inte ta slut..

Ingenting alls förutom sömn, mat och lek har blivit gjort idag.
Vi har bara myst, och varit lata.

Som tur var kom världens bästa svärmor hit och gjorde oss sällskap.
Vi upptäckte att kaffet tog slut, det fanns ingenting kvar i botten i kaffeburken.

Säker på skafferiet skulle jag ta fram det nya paketet, som skulle ligga där längst upp. Men där fanns inget...inte i nåt skåp. 
Och det får ju absolut inte hända. Man kan inte somna på kvällen om man vet att det inte finns kaffe hemma till morgonen när man vaknar. Det går icke.

Tänk att då är det bra med en sambo som jobbar sent, som kan handla det på vägen hem.
Men vi fick iaf våra koppar för kvällen..

Men nu har hon åkt, lillen sover och mannen har inte kommit hem...jag ska slänga mig på soffan och vänta in Solsidan..och mannen...och sömnen.

En seg söndag, precis som det ska vara..


Mysiga älsklingsbarnet

Hur länge kan man sova, jag bara undrar..


God morgon..

Mamma och hennes pojkvänn var här igår.
Lill-tin fick en jättesöt ryggsäck, som han redan använder flitigt.
Packa lite nallar och klossar och gå runt med dom på ryggen, vilken grej!

Vi har också blivit ägare av en papegoja som nu står på golvet och härmar allt man säger och den va ju superskoj.


Nu har vi precis vaknat och ätit frukost... undrar om vi ska åka å hälsa på min syster idag :love:

Sköta sin sömn hygieniskt..

Det må låta fräckt.
Vem kan rå för att man dregglar, snarkar, fiser, svettas eller luktar illa i munnen när man vaknar på morgonen?

Men att ha en god sömnhygien betyder inte att man inte får sova hårt och gott.

Här står tv´n, eventuellt datorn och smålampor på tills sista fotsteget närmar sig sovrummet. Mobiltelefonen ska vi inte tala om. Den hänger med som en liten toffla, man lägger den sen fint någonstans utom räckhåll när man sen lagt sig ner i sängen. För att sen börja pilla på den och fundera på att gå upp när man upptäcker att tiden bara går men tröttheten aldrig kommer.

Det är ingen bra sömnhygien.

För att ha en bra sådan ska man helst skippa allt sånt där 2 timmar innan man lägger sig.

2 timmar kompis. Det är en lång tid. Men jag tror det skulle funka. Det låter rätt logiskt. Fast å andra sidan är det svårt att sitta/ligga i 2 timmar...och bara vänta.

Får man tända en lampa och läsa en bok?

Fredagsmiddag deluxe

Ravioliburken står här brevid..gaffeln sticker upp, och det ser faktiskt lite otrevligt ut.
Men den som just nu är lat vill inte ha disk såhär på fredagskvällen.

Kall åt jag den också, man kanske inte ska värma en konservburk av största slag i micron.


En stor luftboll kanske

Vad kan man behöva för att kunna ta sig ut i det här fina vädret.
Jag har egentligen ingenting emot snön, det blåser ju bara väldigt kraftigt.

Det är så onödigt att ramla omkull, så man kanske får hålla sig inomhus idag också. Tills det upphör.

Hur kunde jag ha vårkänslor i februari?
Alla vet ju att det är den kallaste månaden på hela året. Men jag kan inte ha varit den enda som hoppades, bara hoppades, på att sommaren skulle komma lite tidigare iår.

Naturen gör ju lite som den vill och kan, och månaderna verkar sakta men säkert vilja vända på årstiderna...
så man vet ju aldrig.

Nä, men jag skulle behöva komma ut. Man måste ju komma fram fortare om man har en såndär luftboll.

Cellernas musik

..Ma ma ma my Sharona




Kvällsmat. Man kan ju inte äta snabbmat innan man ska gå och lägga sig, i varje fall inte mer än ofta. Men här är beviset på att jag faktiskt (ibland) drar till med lite variation.

Efter den här slappar dagen är man lagom seg.
Klockan är inte ens 23.30 och jag är trött. Det glädjer mig. Ännu mer glädjer det mig att jag har mina två snarkande sötmular där inne i sovrummet som jag ska gå in till...slänga mig i sängen och snarka ikapp dom tills vi tillslut alla 3 bildar en härlig nattkör.

God natt...

Då höll vi oss inne..

Det har ju regnat slask hela dagen, så vi roade oss i tvättstugan.

Varför finns det ingen kaffebryggare där? Det vore ju verkligen trevligt.
Åka ner med all smutstvätt. Smutta på en kopp nybryggt och tumma på en Ipad, vika lite kläder, känna doften av gammal och välanvänd källare, dricka lite mer kaffe och sen packa ihop och gå hem med rena kläder.

Att åka upp å ner (och upp å ner) med hissen blir ju tråkigt i längden.

 


Skönhetssömn

Åh. Jag sov till senare än 10, det var hur skönt som helst. Sova av sig förkylningen lite.

Filmen igår var inge vidare, inte rolig alls. Men det kanske inte var meningen med den heller? Jag trodde det.
Därför sov jag lite längre, för att ta igen trista timmar.

Plotterfest

Det är så härligt när J är ledig, hela familjen samlad...hela dagen.
Så vi åkte och kikade på lite saker i Barkarby, och fick med oss lite hem. Sånt som vi kom dit för. Fantastiskt.

Det nya plotteraffären Chilli, där inne fanns det roliga saker. Billiga också. Men det fick räcka med det vi ditills samlat på oss.

Trött. Det är vad jag är.

Och ääääntligen har vi tagit bort det livsfarliga bordet. Det räckte ju inte med att flytta det åt sidan helt. Utan det fick lämna lägenheten helt...för en stund bara. Nåt år.

Nu blir det I rymden finns inga känslor..


Grannverksamhet

Här behöver man inte skämmas. Absolut inte.
I det här huset går vi till tvättstugan i morgonrock och hejar glatt.
Öppnar ytterdörren i nylonstrumpbyxor.. eller möter en ensam hund på vift i hissen.

Det är härligt.

Grannhuset  mittemot verkar dock sakna den här gemenskapen vi har här i huset.
Men lite ifred vill man väl vara.
Det här med persienner är ju inget vi utnyttjar särskilt ofta, eftersom det inte fanns några i dess fönster när vi flyttade in.
Det kan ju inte vara så svårt att ordna.

Kärlek, kärlek och kärlek

Jag längtar tills jag blir väckt klockan 7 imorgon bitti, av en liten kille som kommer fram och petar på en och skakar på huvudet för att man sover, gosar in sitt huvud i mitt och vill att mamma ska vakna. 

Det absolut bästa som finns, det är han.

Att få ha hans knubbiga små armar runt min hals i en bestämd kram och få en puss i pannan :love:...Det är verkligen mys-DELUXE



Hur långt kommer man på det?

Man kan tydligen inte sitta still om man vill äta godsaker.

Om en snickers innehåller 484 kcal så kan jag jogga i 1 timme, då kommer jag nog kanske till Karlberg.
Då borde jag ju komma jäkligt långt om jag slänger i mig 5 stycken.
Vilken snålskjuts.
Ingen har dock sagt vad man behöver äta för att inte flåsa sig platt på halva vägen.

Jo, det var ju just det..

Om vi hade haft en massa svindyrt möblemang i hemmet, så hade det blivit så mycket onödig kontroll på lillgrabben .
Kissar han på mattan så kissar han på mattan... vad vet barn om dyr inredning.

Onödigt att kasta pengar i sjön..


När det gäller att inreda så behöver det inte alls vara dyrt *host*, men man har ju samlat på sig alldeles för mycket av det goda. Då är det egentligen tur att det inte är saker för 10-tusentalskronor..

Och.
Jag blir så sugen på att få inreda ett helt hus, helt själv, när jag ser alla inredningsprogram eller bara ett fult konstigt inrett hus eller lägenhet...el
 
Tur att man är kreativ. Och tur att man kanske hade fått den där behövliga och oändliga budgeten som behövdes för att få så som man exakt ville.. för det får dom väl i inredningsprogram? Så att det blir exakt så som dom tänkte?

Nu ska jag lägga mig med min inredningstidning..







Man börjar ju lite försiktigt..

Något kortfattad men ganska så snitsigt arbete skickades nyss iväg. Jag hann idag minsann.

Jag kan vara lite virrig när jag är trött och har suttit framför skärmen för länge, jag liksom ser inte så bra. Så för att vara på den säkra sidan släckte jag ljusen nu. Så jag inte glömmer det sist.

Jag vet inte om det kanske hade varit bättre att låta ljusen brinna ut, bara slockna. Man vill ju inte ha stearin utanför ljuslyktan. Det blir så mycket onödiga fläckar då.

 God natt...


Det gör ingenting. Inget alls




Med risk för att det blir ännu tråkigare här hemma, ensam vaken, på kvällskvisten så ska jag plugga...
Och äta fiskbullar.


Lite besviken

Vad har hänt med Melodifestivalen?
Jag tittade inte länge alls. Egentligen vill jag ju det.
Jag vill ha låtar som svänger lite så man blir glad, så ska det vara....

Lite Mitt i ett äventyr....


Vad mer kan man begära?

En förkyld och trött jag.
Här har vi vaknat tidigt på morgonen och ätit frukost, lekt lite lätt och snytit oss ett antal gånger. Sen kommer bästa farmor Eva och plingar på..

Dom är på promenad, handlar mat och har lämnat mig ensam hemma ett tag...


Jag kände lugnet. Nästan så att jag bara låg där i soffan och fastnade på ett ord i en bok och inte orkade hoppa över till nästa.
Då kom jag att tänka på grannarna, borde inte dom vara hemma såhär på en lördag..och föra ännu mera liv än vanligt?
-Nej, det är helt tyst.
 
Helt tyst.

Underbart att man har så fina människor omkring sig.
Tack


Det kan väl inte fortsätta såhär.

In&Finn.
Där inne hade jag kalas vill jag lova. Jag gick flera varv där inne, det var inte förrens jag såg samma ansikten igen där bakom knutarna som jag började tycka att det blev lite jobbigt.

När jag står i sådana affärer så är det farligt. Jag kom egentligen dit för en eller två saker..men väl där har jag redan börjat planera en helt ny inredning, så då tar det lite tid. Men det är sällan jag kommer så mycket längre.
En stor byrå, lite porslin, tavellist, ljuslyktor, kanske en fåtölj..och en rund matta. Och resten där till.
Det hade aldrig fått plats i korgen under vagnen.

Redan där har jag blivit lite bitter.
Men jag var det långt innan. Dels för att det började vrålsnöa när jag tycker mig hittat en bra tid att åka till stan på, och dels för att jag bara måste..bara måste acceptera att det inte finns någon bra tidpunkt om man ska handla i Stockholm. Dessa febrila människor..

Återigen, snön. Jag som längtade som mest efter sommarn nu. Det måste väl sluta vara vinter snart? 

Kan någon plocka ut den?

Mums.
Hela kvällen har jag bara ätit, struntat i allt....och bara jäst. Jag struntade i dekoren idag, tyvärr. Fastnade vid lite arbete som jag fann viktigare.

Hursom, jag har iaf ätit upp skafferiet och lite av frysen. En liten bit glass finns kvar, man vill ju inte vara taskig. Och just när jag tänker på hamburgare, pommes och dipsås..så hinner mannen dyka upp innan jag ens hunnit fråga om han kan köra en drive-thru, med sig har han massa gott. Inga hamburgare, men bl.a pommes och salsa. Det duger alldeles fint.

Antagligen har min magsäck gjort en fin strapats och lyckats lägga sig som en stor påse i innanredet. Eller så är det en mask som stormtrivs!


Egentid

Då menar jag verkligen egentid.
Endast jag..har hoppat i min mysdress, laddat upp med en skål nacho-chips (dom där nya läckra smakerna) och sitter och spelar Bejeweled. Lyssnar lite på små snarkningar från sovrummet och njuter av stunden..


Här om dagen klippte jag ut lite (bara lite) blåa cirklar till badrumskaklet, det blev inte så fint om jag ska vara ärlig -och det är jag. Hur tänkte jag liksom? När jag satte några cirklar på några få kakelplattor och inte gör klart det?

Så ikväll tänkte jag istället göra något annat..ovanför badkaret. Något som passar ett lite lesset badrum, piffar upp kaklet lite, inte ser för barnsligt ut..
äh vafan, hur ofta står någon annan i vårat badkar.



Det går i släkten..

Igår var jag ju lite krasslig, det har idag gått över till någon heshet och enstaka snytning som i sin otur smittat av sig till den minsta näsan vi har här hemma.

Jag gillar snor när det tar sig ut ur näsan. Där inne i näsborrarna är den bara seg, trögflytande och täpper till.
När lär sig barn att fräsa ut snoret?

Men det går tydligen i släkten att den ena ska bli sjuk efter den andre, har jag hört. Det ska vara något om att man blir smittad.

När jag behöver dig som mest..




Jag hade inte planerat att bli sjuk just idag..(det slutade jag med i högstadiet).
Men jag vaknar efter något jag vill kalla hej-här-vaknar-vi-varje-timme-och-känner-hur-jävla-svettig-man-är-natt!..och mår pyton!

Det här med att vara sjuk och ta hand om barn samtidigt är inte alla gånger lätt, iaf inte när man ligger ner och anstränger sig för att inte lägga en spya på golvet.

Då kan man ju undra hur jag tog mig igenom den här dagen, med en liten Mr Gnällspik klängandes runt benen som undrade varför jag inte sprang runt här som jag brukar..
Jag vet faktiskt inte hur jag lyckades.


Men en sak har jag lärt mig:
Man får absolut inte vara sjuk när man har en sambo som jobbar 15 timmar om dagen.

Och en sak är jag säker på:
Den stående disken, smuliga golvet, leksaker, kvarlämnade kaffekoppar och allt annat som hör till vardagssysslorna får en viss Mr J ta hand om. Skönt..


RSS 2.0