Smaskig och lättlagad lunch.
Kanske en aningen svårfångad fisk, dock.
Det här behövs:
2-4 kg Gädda
2 paprikor
1 purjolök
1-2 morötter
Saft från 1 citron
Salt och svartpeppar
Smör
Olja
Lägg fisken med skinnet nedåt på dubbelvikt folie, vik in kanterna likt en båt och lämna luckor där skyn kan puttra med grönsakerna. Häll olja över fisken.
Strimla och strö över grönsakerna. Pressa citron över, lägg på stora klickar med smör, salta (rejält) och peppra. In i ugnen 200 grader.
En mindre fisk på 2 kilo bör ligga i ugnen/på grillen i ungefär 20 minuter.
En större fisk behöver nog 1 timme.
Strö över några dillkvistar när fisken är klar.
Dillvinägrett:
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja (eller rapsolja)
1-2 dl färsk (och hackad) dill.
Salt och vitpeppar
Servera med kokt potatis och rotfrukter.

Det här behövs:
2-4 kg Gädda
2 paprikor
1 purjolök
1-2 morötter
Saft från 1 citron
Salt och svartpeppar
Smör
Olja
Lägg fisken med skinnet nedåt på dubbelvikt folie, vik in kanterna likt en båt och lämna luckor där skyn kan puttra med grönsakerna. Häll olja över fisken.
Strimla och strö över grönsakerna. Pressa citron över, lägg på stora klickar med smör, salta (rejält) och peppra. In i ugnen 200 grader.
En mindre fisk på 2 kilo bör ligga i ugnen/på grillen i ungefär 20 minuter.
En större fisk behöver nog 1 timme.
Strö över några dillkvistar när fisken är klar.
Dillvinägrett:
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja (eller rapsolja)
1-2 dl färsk (och hackad) dill.
Salt och vitpeppar
Servera med kokt potatis och rotfrukter.

Kommentarer
Trackback