Men vad hon äter!

Det får i princip plats med hur mycket som helst av sånthär i min mage, men nån dag kommer jag väl att tröttna!
Säg att det är så?


Kvällsgodis


Det är en ganska fin känsla när man samtidigt får syn på coca-colaflaskan som man glömt att man hade, men som fått mig att omedvetet sukta efter något som jag visste att jag ville ha och därför köpte. Skål! 

Höjden av lathet

Det är ju fasansfullt gott med Findus köttfärssås på burk, speciellt orginalet. Den har jag och lilleman gluffsat i oss, han var lite mindre nöjd över fullkornspastan som serverades till det. Fast vem äter inte det godaste först?
Det gör väl alla.. annars är man väl dum som riskerar att inte orka det sen iaf.

Och nu är vi sådär sjukt mätta.
En dos sömn i soffan?
-Yes!


Snålrenovering av badrum pågår

Att skrapa ur gammal fog och ersätta den med ny fog känns inte så aktuellt, alldeles för mycket begärt av mig som hyresgäst. Därför målar jag den istället.. med fogfärg eller fogfinish.

Fogfinish fanns att köpa på Järnia, 127 ml för ca 150 kr. Räcker väl till ungefär 8 kvm, 15x15 kakelplattor. Eftersom vi har ett såntdär typiskt gammalt badrum med klassiska mörkgråa fogar så behövde jag göra mer än 2 omgångar för att få det så ljust som jag önskade, så jag köpte 2 flaskor i färgen vit. 

Om du får lust att fräscha upp lite i badrummet på samma sätt så är mitt tips att, utöver fogfinishflaskan, ha en pensel i storlek 2-3 mm, i medel hårdhet.. som du sen duttar rejält i urtryckt färg från flaskan och använder för att komma in och åt i knepiga vrån med... gärna långt skaft, då exempelvis toalettstolen eller handfatet är lite jobbiga att flytta på mitt i allt.

En fogpenna rekommenderar jag inte om man ska göra större ytor, visserligen är dom billigare och lite mer behändiga..men det kostar fingrarna en hel del arbete.

Så här mörka var fogarna innan...

Såhär kan det se ut med mörka fogar
______________________________________________________________________________________

...och såhär ser fogarna ut nu efter 2 omgångar. 

Förnya fogarna mellan kaklet enkelt


"Penseln" på fogflaskan är ganska bred, så det kommer en hel del färg utanför kaklet (vilket absolut inte gör någonting om kaklet är blankt och inte det minsta poröst), men det är att gnugga bort den överblivna färgen som tar längst tid (även om det inte är eller ska vara särskilt svårt) så försök att inte smeta så mycket runt fogarna som ni ser att jag lyckats göra.

Snart dags för omgång 3, sen får det vara bra.. Men resultatet är ju en skaplig skillnad redan nu!

Men jaaha, det går ju att lösa på annat håll ändå!

Skolan accepterar inte att jag läser mer kurser än vad jag gör? Trist, jag som vill plugga upp en del ämnen jag behöver (typ bara 3).. ifall jag ska läsa på en lite högre nivå sen. Men det måste jag tydligen vänta med tills min nuvarande utbildning är klar.
Allt för att hålla mig kvar så länge som möjligt. Omtänksamt? Jo för jag vill ju verkligen plugga hela livet och betala av csn-lånet med csn-bidrag.
No thanks!


 

Lite lek och lite fläckar..

Tänka sig att vi fick besök av en Charlie idag, en mycket söt sådan...
Dom röjde ner tält och ringde en himlans massa samtal, glada ungar alltså.

Det är inte lika glatt här hemma nu längre dock..hör jag.

För övrigt håller jag på att snålrenovera i badrummet. Grå-fogar=bort. Mer kommer finnas i "Knåperiet "..
Det är ett ganska pillrigt jobb jag har satt mig själv i ska jag erkänna..men jag kommer nog på något som förenklar det hela. Så jag slipper gå med fogslingor i håret och dra runt fogfärg där det inte ska sitta. Blir så mycket onödigt extra jobb då.

Hej så länge..


Sådär då..läkarbesöket.

Nu har vi varit hos läkarn och lillkillen hade tydligen blåsljud på hjärtat, vilket faktiskt är otroligt vanligt på små barn. Dom flesta har inte några symtom alls, så man märker inte av det heller.
MEN, eftersom han har symtomen som han har så måste läkarn göra fler undersökningar, tyvärr får vi ju lov vänta med en viss oro.


Annars dunkade det på fint! Så det känns skönt att det inte är något allvarligt på så vis.. än så länge :( otäckt!


Sitter liksom ingjutet.. och skinkorna har somnat

Ligger som en nerbankad ko här i ett hörn av soffan, har en del städning att göra men jag kommer alltså inte loss?
Det är faktiskt  så himla synd när man samtidigt är trött som sjutton och sådär omätligt sugen på kaffe.
Man kisar sig fram och hör snart det mysiga ljudet från kaffebryggarns sista ångande och puttrande ljud, och nästan dregglar med koppen i handen och är alldeles på väg att hälla upp när man inser att man lyckats få till något som närmast liknar kamelkiss och luktar däven bäver.

Därför äter jag nudlar istället.

Noodle-noodle... dress your poodle.

Det blev visst lite djurlikt här ser jag, men det är väl okey just för det här med kaffeincidenten, det tycker jag.
Passar också in så bra i slutet av (på?) den här dagen. Den har.. inte för ovanlighetens skull varit ganska fylld med sånt. Mitt barn härmar nämligen det mesta i djurväg, fågel som lejon, får som säl och han har tillomed voff-voff-at åt en söt farbror. Allt kan inte vara lätt liksom, barn vet ju synbarligen inte varför en del är mörkhyade eller varför en del har glasögon med size grande för synens skull.God natt me er..

Blå läppar och blå fötter..

Lillprinsen är glad och lekfull som vanligt, men han ska få gå till läkarn och undersökas. Sen ungefär 2 veckor tillbaks så blånar han om läppar och fötter till och från, utan någon som helst orsak, det bara kommer. Riktigt otäckt.

Man får vanligtvis blå läppar om man är för kall eller har något i luftvägarna som täpper till så man inte får luft. Blåa fötter ska man ju inte heller ha om man typ inte är nyfödd, möjligtvis om man är skadad eller så. Eller om man har hjärtfel eller annan sjukdom. Men det är ju främst tecken på dålig blodcirkulation och det ska man ju inte ha om man är frisk i övrigt.
Och så vitt vi vet nu, så är han frisk, har ingen feber, är inte blek och inte kall... vi får hoppas på det bästa vid undersökningen.

Oroligmamma87


Lite ögonbryn och lite pennor

Jag brukar inte sminka mig så mycket, faktiskt. Mest någon mascara, lite eyeliner men viktigast av allt ögonbrynen. Ni kanske minns att mina små bryn gör lite som dom vill, det finns inte på kartan att jag går utanför dörren utan att göra dom lite mer..ehm..hela på nåt vis.

Därför har jag lyxat på mig sminkpennor som jag tyckte var lite dyra som jag säkert förtörnar mig själv för om dom inte kommer till användning.
Jag är mycket nöjd, mycket nöjd.

Make Up Store och jag.

Nu är det här ju visserligen bara en ögonbrynspenna samt en ögonpenna, och jag är så glad att jag inte behöver stå och fundera ut en massa annat. För det finns ju hur mycket som helst som jag inte använder.
Bara såatte ni vet, liksom.


Kärt återseende


Mannen jobbar, barnet sover. Ensam i soffan är jag.

Med en stor god näve popcorn, eller 20.
Popcorn är inte särskilt nyttigt egentligen.


Nånstans mittimellan

Där hamnade jag, men lite beroende på vad där är för årstid.
För som nu så är jag kall: blek (grå/blå toner) i hyn och brunt hår utan några som helst varma guldtoner, men på sommarn är jag som en liten nougat med brun hy och varma hudtoner. Då vågar jag kanske ge mig på lite andra färger.

Har ni någon gång sett en blek tjej, med ljust hår med en knallgul bikini?
Det är ett exempel på vanligt "misstag", tydligen.

En mörkhårig typ som drottning Silvia, hon kan bära starka färger utan att skämmas. Men helst silver framför guld. Men hon är inte så varm i hudtonen, så hon får balansera..
Ja, jisses..detta är krångligt..

Men jag hittade en sida med mer detaljerad information. Man får ett litet hum om vilka färger som passar än bäst och vilka man bör undvika..

Testa här.. (klicka på "snabbtest" i rutan längst upp när du läst det du vill i texten)

Kan vara bra och nyttigt  att veta, så man inte gör ett big mistake ala vinterbleka Sandra med fulaste mössan i grå nyans 2011.

Påhälsning från Köping

Jajjemensan, Marlene och Peter kom förbi och javade en stund. Dom hade en mässa att gå på så stunden blev inte jättelång.
 
Som tur är har dom ett litet mansion där borta i Köping, så vi tänker åka dit och semestra lite om ett tag. Det blir så trångt om vi skulle vara här allihopa. Dessutom har vi ingen pool eller vattenrutschkana.. eller en uteplats med baden-baden stolar och hängsoffa där man kan gassa lite med mysigt sällskap.
Trevliga människor det där!

Lite senare kom farmor Eva, med både pannkakor, grädde, egen hallonsylt samt äppelmos.. och ett piggt ben som varit skadat. Skönt!

Jag ska faktiskt göra en färganalys på mig själv senare, jag tror jag lutar åt hösthållet. Ska bara hitta en vettig sida på internet att göra det på.

Jag har liksom gått i en mörkgrå mössa hela vintern, fram tills nu. Och jag tänker inte sätta på mig en sådan färg igen. Aldrig.
Varför har ingen sagt till mig att jag inte passar i mörkgrått?
Och varför ser det bra ut i spegeln, men inte på ett kort från en annan vinkel?


Lev, lev och lev

I en ständig process där utveckling pågår, blomma som människa. Där frö övergår till visset, där befruktning växer till pensionär. Där nånstans är vi nu, bortglömda av tiden och dess rum för att kunna influera med både förgången tid och tiden som råder när den fortgår.
Utan att kunna påverka dess snabba utsprång.

Det är fantastiskt att vi är så handfallna, men ändå så benägna att göra motstånd.


Lite omtänksamt

Jag har inte ätit en enda kaka på hela veckan, inte en enda. Och det är väl ändå en sorts present för min mage.

Baka, baka liten kaka

Färdigt alldeles snart!

Men, kom igen liksom?

"Låga halter strålning
har nu nått Sverige"

Läs hela här !
 
Vettigt, seriöst..helt sjukt och dessutom helt obetydligt?! 
Påverkar endast dom mest oroliga människorna, eller kanske
någon som ansträngt sig rejält bara för att kunna tolka bokstäverna i rubriken 
och inte har möjlighet att ta reda på resten och kanske tror det värsta.

 Blir så less på dessa onödiga och orelevanta nyheter, *fiser*.

Ungefär 10 paket i veckan

När jag tänker på det blir jag lite illamående. Men nudlar mina vänner, det är tamejtusan det godaste och smalaste (ordagrant) i pastavägar som finns. Även om 10 paket låter illa i mina öron, när jag liksom äter det som kvällsnacks.
Visst är det kryddan som gör det, men om jag blandar den med macaroner eller spagetti så är det definitivt inte samma sak. Nä, det är noodles som gäller.

Som den trogne ätarn jag är så har jag såklart provat nudlar i alla dess former, smaker och sorter. ICA´s nudlar med biffsmak är absolut maktfullkomlig.


Kastar in handduken..

Nu får det väl vara bra för idag, kan jag tycka. Det går ju fortfarande att skriva ett inlägg, och positivt är väl det.

En del saker har försvunnit här på sidan men det låtsas jag som att jag inte är den skyldige till, jag kan ju knappast rå för att blogg.se och jag inte kan sammarbeta i vissa flöden. Jag kan egentligen lite koder och sånt för att ändra och styla i designerna här, men inte alla... och det ska man straffas för förstås.

Sängen står i sovrummet och jag tror att jag borde ligga i den, typ nu! Är inte nåt pigg alls och tankeverksamheten sover redan..

Nattinatt.


Omrörning

Återkom gärna senare ;)

Snacket om droger i BigBrother-huset

Jag stör mig bara mer och mer på årets BigBrother. Alla minns väl tennisbollarna som kom infarandes över väggen på bakgården?
Vanessa sprang med dom till bikten, på stört (vad man fick se iaf)..
Nu snackar den där Nicky om att det var droger i dom. Och när han säger något- så ska man inte lyssna.

MEN, jag börjar fundera på om det är något lurt i själva kaffet dom får in där oavsett, eller i luften där.

Jag tycker alla ser lite konstiga ut, beteer sig underligt och är ovanligt flängiga. Se bara på den kristna lärarinnan som plötsligt står och dansar någon nakendans och ropar okristna ord om sig själv ut till svenska folket.

Den här Pelle Porseryd, menar att han inte känner till dom här uppgifterna om tennisbollarna.


http://nyheter24.se/noje/filmtv/543988-nicky-ecstasytabletter-kastades-in-i-big-brother-husetD

Kan inte bara polisen göra den där husrannsakan där, kräva pissprov på alla och kolla igenom kyl och frys.. så kanske man får lite ro när man ska kolla på tv11 på kvällarna.

Det var som om jag fick vingar

Phju, sicken skön känsla.
Hela veckan har jag känt att jag legat efter med skolan, har inte vetat vad jag ska skriva, hur jag ska skriva eller vart jag ska börja. Igår var det värst. Men idag så har jag skickat iväg inlämningsuppgifter, bara sådär *svosch*.

Det betyder ju förstås att jag har jobbat in resten av veckans arbete på 1 dag, när det säger svosch alltså. Så nu är det bara den här nervösa väntan på en rättning. "K, 1 eller 2"
Men hey, jag har pussat en snigel en gång, och det är väl snäppet värre känner jag.

Nu kan jag sova gott.

Hela dagen har vi busat, jag och lillskrutt. Han har lärt sig att hoppa jämfota, så han hoppar, och hoppar..och oj vad han hoppar, springer- och hoppar. :love:
Dansar och hoppar, skrattar och hoppar. Ja, ni kanske förstår vad jag själv har fått hoppa omkring, jag känner det i benen. Dom sjunker ner i sängen som två blyklossar, känner dom knappt.

ååh fy jäv... benen ligger kvar, men jag hamnade på golvet.

God natt!


Men hey, 4kg är ju bara luft!

Den som vill ha en liten tårtbit är välkommen att äta upp den, jag äter inte en bit till. Den ligger här i kylen, en liten rest som jag inte har mage att ens kasta. Inte för att den är fin på något vis, men för att jag helst inte vill se den alls..

Jag känner mig sjukt illamående.


Presenter och tårtkladd

Lillsparven leker glatt med sina nya leksaker. Han har bl.a fått en gunghäst, en radiobil, en fåtölj och ett lektält.
Min mormor och morfar var här idag och firade, och jag bakade faktiskt en tårta till.
En väldigt hastig men god sådan.

När klockan var 7 hade dom åkt hem, och jag var så mätt så jag var dåsig (sådär härligt så man vill sova på stört). Och vår lilla 1-åring var så trött efter all lek och bus att han stupade i sängen och somnade på stört.
Sen kom jag på
- Jag har ju för fanken inte ätit nåt idag (?), inte nåt vettigt alls om man tänker så.

Bara
massa tårta och kakor, 2 köttbullar och lite annat sånt som man kan smaka lite av när man går förbi.
Men ingen mat?
En rejäl måltid på det och jag var inte längre sådär yrsligt mätt längre.
Märkligt vad man kan luras av sig själv.

Nu ligger vi alla i sovrummet, rejält jästa. Imorgon är det återigen födelsedagsfirande, både åt lilltjorven och mammas kille.
Men hey, någon vecka i månaden med bara massa godsaker gör väl ingen skada?
Jag har ju liksom vant in det så fint, ingen har bara berättat för mig när den där godsaksveckan slutar bara


God natt, kära du..


En helg i mars..

Hela mars-månad är ett kalas, den ena fyller år efter den andre. Och det ska ju firas, med både sång, paket och uppsvällda magar. Hur mycket godsaker har vi här hemma egentligen, det tar ju aldrig slut?

Alla, eller många föds ju typiskt nog i Mars, denna härliga månad.
Självklart såg vi till att få sätta en blå knopp till anslagstavlan på förlossningen på Karolinska sjukhuset vi med, just denna månad. En perfekt månad.

Men i fortsättningen:
April eller Maj är också fina månader, hörrni.


Apropå att vara en mästerkock..

Så sitter jag i soffan och äter chips, eftersom jag är hungrig. Chips, glass och kex.
Vadå, vi ska ha kalas även imorgon och jag kan ju inte låta gästerna få ont i magen?

Jag är så sjukt bra på laga chips med dip och servera glass, inget vacklande liksom.

Sveriges mästerkock

Det är ju jag, naturligtvis.
Men det finns fler:

Tänk om jag vore så söt som vankelmodige Adam i programmet om mästerkockarna när jag lagat mat, fast det är jag ju egentligen och speciellt söt vad gäller att förvarna om att det gått snett någonstans.
Således osäkerhet vid servering, men man behöver väl ändå inte prata exakt det man tänker och vela fram och tillbaks som han, Adam gör.

Alla som kan laga mat vet väl att det ska vara gott att äta också.. men man kan ju inte prata om hur man borde ha gjort, för att nästan få juryn/dom som äter att ändra uppfattning om maten och plötsligt börja hoppas på att dom ska tycka man är bäst på att laga mat (iaf i teorin). Det är inte bara Adam utan fler av dom. Men någon trygghet så långt in i tävlingen borde man väl ha fått?

Ungefär så tycker jag att det ser ut i det programmet, mest ursäkter och skumt beteende med överdrivna leenden förvissade om att få åka hem, men hoppas nånstans där att deras märkliga svaghet ska få dom att stanna kvar..för någonstans finns det ju säkert en omtanke. Men icke!Det är kalas och godsaker, everywhere

Phju, nä.
Jag tror jag står över att baka fler tårtor i helgen faktiskt. Hade tänkt mig 2-3, men känner att en får duga. Åtminstone om jag ska göra fler med marsipanlock i mönster. Jag har gråtit för värre saker, men aldrig över ett marsipanlock. Aldrig.
På försök 3 gick det äntligen..
Grattis älsklingen våran

1-år..


Dåså.

Äntligen, nu är det slut på tjat.
Vågar man åka hissen nu är ju frågan, jag låter grannarna åka lite först då blir vi nöjda allihopa.

För övrigt vill jag säga att coops konserver med märket x-tra inte är särskilt trevliga, här om dagen hände något vidrigt.
När jag öppnade en konservburk, så pös det...som en läsk ungefär.
Burken var hel och inte alls knöglig eller gammal och det luktade helt ok, så vi lagade i ordning en köttfärssås, ganska mycket och det borde vi inte ha gjort.
Usch och fy, surare smak får du av äppelcidervinäger.

Krossade tomater som pyser när man öppnar konserven ska man inte äta. Som tur var åt bara vi vuxna, lyckligtvis utan otrevlig extra verkan.


Men ingen var tacksam

Vi har hängt ut en fågelboll på balkongen, vi har hängt den lite så att grannarna inte ska se varför det plötsligt är en fågelflock vid balkongerna. Men jag tycker att fåglarna borde se den, men jag vet inte.

För att locka dom fegisarna satte jag en till boll på en gren i trädet närmast balkongen, och det var inte lätt. Satte eltejp som en ring ovanpå bollen, på med den på ett långt rör och klamrade fast den där jag nådde med min långa arm.

Men inte kommer det någon fågel.

Äntligen

Ok, nu vågar jag hoppas på att det inte kommer mera snö. Nu kommer det inget mer snö, när är det det räknas som vår? När det varit plusgrader i 7 dagar?
Eller kanske när mars-månad är över?

Titta ut genom fönstret, fantastiskt. En blå himmel och snart ingen snö kvar.
Nästan så man tror det är dags att skrapa tårna i gruset så det dammar sådär härligt som det gör även när bilarna som borstar gatorna gör.
Och den där känslan som tar en tillbaks till 90-talet och säger att det är dags att ta ut cykeln igen.

Picnic någon?

Man blir för bekväm..

Tidigare har jag inte brytt mig så mycket om det funnits hiss eller ej, tills jag fick barn och då blir man ju även med barnvagn, den bör varken stå i dammig källare eller vara en "fara" i trappen. Så då har jag släpat in den, uppför bara 1 trappa. Och det var ju inte så jättejobbigt.
Att tvätta i tvättstugan var inte heller några problem. 

Men sen flyttade vi, och blev även med hiss. Gud så skönt det blev
med något så underskattat som en fjuttig gammal bur som bara åker upp och ner.
Alla borde ha en fungerande hiss.

Så nu känner jag mig handikappad på något vis, jag vill helst kunna ta mig ut flera gånger om dagen... Hur svårt ska det vara att laga en hiss?
För vi har inte bara 1 trappa längre.

Stackars tanterna och farbröderna som har rullatorer här i huset, hur fasen gör dom? Eller familjerna på 5e och 6e våningen?
Då har vi det enkelt i jämförelse, vi som bara bor på husets 3e våning. Men ändå. 
Trappa som trappa, kan vara jobbigt ändå.

Att man lätt blir bekväm med det lilla extra kan vi enas om, men jag ogillar det skarpt ibland. För man vet aldrig när det kan komma att ändras..och förstöra harmonin lite grann.

Det var ett jävla tjat om den här hissen. Må den lagas!


Vacc. och vilda chansningar

Det är så himla härligt att jag kan sminka mig samtidigt som vi äter frukost, lillen liksom sköter sitt ätande helt själv. Fantastiskt roligt må jag säga.
Och ut gick vi.
Jag chansade på att hissen fortfarande inte skulle fungera, varför skulle den göra det liksom?
Så jag tog den lilla vagnen som är mycket mer enkel att bära ner för trapporna. Jag chansade också på att vi skulle möta någon i trappen som kunde hjälpa mig, och det gjorde det.
Tänk om jag kunde ha lika mycket rätt varje gång jag chansade såhär. Då skulle jag bli rik på bittert-lotto.

Storbäjbisen har fått vaccination idag, gick bra faktiskt och vi får se hur det blir ikväll. Det har aldrig varit några problem förut, knacka i trä. Han har blivit lång, 78 hela centimeter och väger 10 pannor. Det ni!

Sen fick jag ju smaka på egen medicin när jag faktiskt ville handla hem lite (bara lite) gott.
Någon Ica-kasse extra att bära är ju inte så tungt. Sen så chansade jag ju såklart att hissen skulle vara lagad när vi kom tillbaks, det står klart och tydligt i porten att den ska vara det idag.

Men hade jag bara chansat så bra som jag chansade innan så hade jag varit så glad när vi kom in i trappen.
Men icke. Besvikelse mina vänner. Hissjävel.

Inte kom någon granne just utanför dörren när jag höll på där med barn i ena halvan famnen, hans ryggsäck på armen och matkasse runt andra sidan famnen och barnvagnen i handen.
3 låååånga och svettiga trappor.

Det var väl lika bra att jag inte svängde förbi kiosken och köpte på mig ett par lotter som förmodligen innehöll miljonvinst..För det gjorde dom ju säkert.

Ganska okul pyssel..

hmm, vad som är bäst och egentligen enklast.
Dra med fogpenna eller såndär annan färg man målar på?
Dra med en fogpenna igenom alla (säkert minst 100) kakelplattor känns inte riktigt lockande.. inte heller gråa fogar..

Här var det pyssel..

Sådär som jag gjorde tidigare i köket, med kalket. Det har jag nu gjort i badrummet, fast inte i samma färg.
Men det är fortfarande någonting som är lite...sisådär. Jag tror det är dom där trista fogarna, det får jag ta och fixa imorgon.
Bestämt!

Vi har ätit god-lunch med Eva, hon bjöd på panerad torsk med lime/citron, potatis, grönsaker, sås och det är ju inte fy skam att få serverat.

Sen har det varit fullt ös hela kvällen, jag svettas lite känner jag.
Man måste vara snabb när man har en skål chips och en dip ståendes hos karln i vardagsrummet och man själv sätter "kakel" i badrummet. Det blir en hel del spring mellan varven..
Nä, en tandborstning på det här.


God natt me er..

"Kaka"

Min älskade son smaskar med munnen och säger kaka åt det som är gott och litet. Och det är väl positivt att han redan blivit en gottegris som sin mor, men nöjer sig med ett smörgåsrån eller banan till skillnad från mig.

Han är så himlans go´, vi stter på golvet och leker, han ger mig en kloss men tar lika snabbt ifrån mig den.. säger "titta" och stoppar den i boxen, ger mig klossen igen och menar att jag ska stoppa i den nu. När jag gör det, så ropar han glatt "jaaa".. 
Då känner jag mig superduktig!

Nu ska hela familjen sova, hela familjen...

God natt


Flera stycken är väl ok?

Hur många mariekex får man äta på en kväll?
Jag ser det som helt ok med ett helt paket, dom väger ju ingenting liksom.Skål.

Utvilad, pigg och glad. Det är en härlig kombination på morgonen.
Även om solen lyser, fåglarna kvittrar och snön smälter så tänker jag inte ropa hej till våren, för det är trots allt bara början på mars och jag skymtade att det var mer på väg ner igår.

Det är lunchdags och jag surplar kaffe, lite brunch med andra ord. Acon och bägg på det?


Mys och kärlek

Jag passar på att snusa en massa på karln medans han är hemma och långledig, det är så himla mysigt.
Men.
Jag förstår inte varför hockeyn måste gå på tv just nu, just idag.
Dålig tidpunkt på något vis.

Jag är ju så himla intresserad av hockey, så jag får väl lägga mig i andra änden av soffan och låtsas att jag hejjar på precis samma lag.
För sitter jag här lär det ju inte bli någon härlig fotmassage i respons.

:love:
En weekend för 2..på hotell.

Romantisk weekend, festligt och hög mysfaktor.
Så går jag in och ska kika lite på hotell, ser att jag både kan välja vad hotellet ska heta och vart hotellet ska ligga. Lite väl lyxigt.

Om vi ville åka till Västindien eller något sådant så kan jag tro att vi först och främst skulle kolla med något resebolag. Men jag vill tro att Scandic bjussar på resan
..bara man äter dyrt och mycket i deras restaurang och betalar en massa dricks för servicen på rummet. Kanske att man blir sugen på mer alkohol efter lilla välkomstchampangen, vistas mycket i inomhuspoolen med deras mjuka, suveräna badrockar i frotté som man försöker få med sig hem.
Men kommer sen hem lika blek till kalla Sverige (utan badrock) och tackar för att man inte går i en solbränna som skulle bryta kontrasten bland blekfisarna alldeles för mycket.

Nä, två hotellnätter i Sverige får duga.
Men det finns säkert solarier...man får låtsas att man är på semester en liten stund.
Inte vill jag betala dyrt hotell som jag vill utnyttja till max, och veta att jag har hela Västindien utanför rummet. Nån annan gång kanske.


Va härligt det vore..

Blev så sugen på att skaffa mer bebisar när jag såg En unge i minuten, få ha ett till litet busfrö här hemma.
Det vore nåt ni.


Nä, nu ligger skolboken brevid mig och jag är redo för lite Social omsorg.
Trevlig kväll..


Lämnar detta fält tomt

Lillfjomp ville inte sova alls nyss, övertrött men lika busig och med en inte allt för balanserad gång stapplade han omkring här med jordens flin och var jordens sötaste.. underbara hjärtat mitt.

Jag är inte helt hundra, men jag skulle tippa på att jag är extra virrig i kvällshatten idag. Inget jätteovanligt, men jag har letat efter min jacka som borde ha hängt på sin plats i hallen, men den liksom hängde fint och ordentligt runt en krok i badrummet. Det måste väl ses som helt ok om jag skyller på gröthuvud-efter-graviditet ett tag till va?

Jag behöver helt enkelt en hel natts sömn. Innan jag virar in håret med den efter duschen också.

Annars trivs jag rätt bra här i soffan ihopkurad under täcket, en glass i handen, mannen brevid,
fjärrkontrollen som evigt söker det där bra programmet som man (vi) kan tänkas vilja se en sånhär mysig ..måndag.

Och sedär, nu börjar det visst.


3 små söta sjusovare

Det är vi det.
Den ena efter den andre gäspen och den tredje sover.

Igår hade vi tjejkväll och jag fick specialbehandling av min sambo, det blir så när inga andra vill komma så akut. Så nu har jag fått håret gjort iaf, det här med att sitta och virka ur slingor ur en mössa själv blir så svårt när man inte ser alla vinklar på hjässan.
Mina ögon i nacken gäller inte här.

För övrigt så sitter jag och kikar lite och tycker att bilbarnstol är dyrt, 3000 är ok. Men ändå lite för mycket. En stol för en fyraåring är liksom under tusenlappen medans en stol för ett mindre barn kostar tredubbelt. Ett mindre barn behöver ju lite mer säkra byggen på stolen, det kan vi ju enas om..
Å andra sidan blir ju stolen större.. och tar mer plats med åren.

Ska det vara så dyrt allting?.. för dom minsta människorna liksom..


Hon är ju störtskön den här..


Plötsligt gillar jag henne;

 
Vakna nu då..

Det blir liksom väldigt segt såhär mitt på dagen när mitt barn sover. Det är ingen som kastar russin omkring sig, ingen som leker kurragömma, ingen som kommer springandes mot mig med utsträckta armar och ger mig en stor puss i hela ansiktet med jordens härligaste kram, ingen som dansar till Bolibompa, ingen som biter mig i benet eller drar runt toapapper i lägenheten. Dötrist är det.

....äntligen helg och Mr.J ska vara hemma med oss hela helgen och det är superhärligt. Det blir lite rajtan tajtan då liksom...speciellt ikväll när jag ska vara lite extra glamourös och dra på mig slinghätta, för såhär som jag ser ut i håret nu är inte så sobert.

Jag tonade ju håret, och nu har jag tvättat det MINST 28 gånger och det har ju såklart inte försvunnit som det skulle. Fast det räknade jag ju med. Däremot räknade jag inte med att bara vissa partier skulle följa anvisningarna och faktiskt gå tillbaks till sin färg.
Ja, ni förstår vad jag menar... Välmelerad frisyr någon?


Det var som attan..

Ok, jag är helt med på att det finns mycket gnagare i Solna. Det stör mig inte så jättemycket.
Men att jag ska stöta på en obehaglig sådan som ger mig rysningar när han/hon springer förbi mig med smala ben på gångvägen med sin långa svans är inte ok.

Jag undrar lite hur förökningen har gått till..


Gör lite finare

Det är inte klokt vad jag älskar ljudet som uppstår när dammsugarn planar runt på golvet och plockar upp små smulor som ligger lite varstans på golven efter frukosten. Härligt det där.

Jag känner mig inte så pigg nu när hissen fått jobba oss upp och ner till tvättstugan, allt som ska göras idag överhuvudtaget och när magen verkar tumlas lika snabbt som tvättstugans nya maskin, och så kläderna som förstås ska vikas.
Fast å andra sidan gillar jag även formen som automatiskt uppstår när man häller ut kläderna på golvet direkt från korgen.. vips så var jag klar!


Känns bra på nåt vis..

Att vårdguiden har vettig information för dom allra flesta är väl många överrens om?
Ibland (men oftast) är det en gravid tjej på omslaget, då blir många irriterade eftersom tidningen Vårdguiden, som kommer i brevlådan, inte riktar sig till alla typer.
Men jag blir så glad när vårdguiden tar saker för givet:Nä, men hörrni.. är det bara trötta, sura, dumma och fula människor där ute?
Trist att det har gått så långt att t.o.m en tidning som denna slänger det rakt i ansiktet på en.

...phju!

Till er som undrar vad jag nu fick på det där psykologiprovet tidigare idag, så kan jag stolt och glatt berätta att jag klarade det alldeles utmärkt.
Ett MVG i hela kursen. Klart jag är nöjd!

Goddagens..

Alltså, jag har nog aldrig varit så nervös inför ett provreslutat som jag är nu, alldeles jättenervös.
Jag har skrivit prov i Psykologi, med min turpenna, med nymålade naglar och med ett superfokuserat öga..jag har givetvis 2 ögon, men det ena sov fortfarande efter nattens sömnlösa timmar. Så jag hoppas verkligen att min högpresterande insats gjorde susen.
Ska tillägga att jag hade ett glas vatten ståendes på bänken. Det betyder att jag redan hunnit slänga i mig 2-3 koppar innan jag kom till skolan, det borde ju vara därför jag mår lite illa nu såhär när jag är inne på en 4e kopp och inte hunnit äta något stadigt..

Jag hoppas jag får ett svar snart, för psykologi är mitt favoritämne och det är så onödigt att få svettningar när tanken dyker upp att jag inte klarat det jag är mest intresserad av. Det vore ju trist.

RSS 2.0